Dobili dozvolu Ministarstva zdravstva

Uskoro nastavljaju treninge: Klubovi u Španiji počinju testiranje igrača 4. maja

Endin Čaušević

Iz Španije nam danas stižu lijepe vijesti, a to je da će fudbaleri klubova na Pirinejima dobiti dozvolu da počnu s treninzima.

Sezona u Španiji prekinuta je prije skoro dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa, a ova država nakon Italije bila je najteže pogođena. No, u Španiji je situacija znatno bolja, te će od naredne sedmice krenuti s popuštanjem mjera.

Već od 4. maja život u Španiji će se vraćati u normalu, a uskoro nakon toga očekuje se i nastavak La Lige. Klubovi u Španiji bi se treninzima trebali vratiti već naredne sedmice što je danas potvrdilo Ministarstvo zdravstva ove zemlje.

Naime, odlučeno je da će profesionalni sportisti biti u mogućnosti da nastave trenirati početkom maja, ali prije toga svaki od njih mora biti testiran na koronavirus.

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je osigurano dovoljno testova za sportiste, te da je na današnjem sastanku dogovoreno da s testiranjima krene 4. maja, a nakon što pristignu rezultati klubovi će moći nastaviti s treniranjem ukoliko niko ne bude zaražen u njihovom timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.