Foto - EPA

Campazza žele Mavsi

Dončiću stiže pojačanje iz Reala

Midhat Šljivak

Luka Dončić mogao bi u narednoj sezoni ponovo sarađivati s nekadašnjim saigračem iz Real Madrida Facundom Campazzom.

Argentinski playmaker je fantastičnim igrama u Euroligi privukao pažnju NBA klubova, a među zainteresovanim su Dallas Mavericksi i San Antonio Spursi.

Campazzo trenutno igra možda i najbolju košarku karijere. Nije zato nikakvo čudo što je odmah stigao i interes iz najjače lige svijeta, a vrlo je moguće da će naredne sezone Argentinac ponovo igrati s Lukom Dončićem.

Luka i Facundo su skupa nosili dres Real Madrida s kojim su 2018. godine osvojili Euroligu i sigurno bi obojica voljeli obnoviti saradnju.

Campazzo je ove sezone u Euroligi prosječno ubacivao gotovo 10 poena i imao je 7.1 asistenciju po meču, dok je u ACB ligi na prosjeku od 10 poena i pet asistencija.

Argentinac je član Kraljeva od 2014. godine, ranije je igrao na pozajmici u Murciji, a nastupao je još za Penarol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.