Dončić se vratio u Sloveniju: Ne žalim, kod kuće je najbolje

Koristi pauzu

Dončić se vratio u Sloveniju: Ne žalim, kod kuće je najbolje

E. Škorić

Nakon povratka kući, slovenska košarkaška zvijezda govorila je o planovima za budućnost.

Luka Dončić je napustio SAD i vratio se u Sloveniju zbog pandemije koronavrisa, te s nestrpljenjem čeka bolje vijesti i povratak u Dallas.

On je ove sezone bio nevjerovatan s Mavericksima, a njegov glavni motiv je...

"Motiviše me isključivo to što mogu da pomognem momčadi da postane NBA prvak. Ta pomisao mi daje snagu na parketu i to me motiviše da svakoj utakmici dam 100 posto", kazao je Dončić.

Iako su stručnjaci i novinari već započeli usporedbe s košarkaškim divovima, poput Michaela Jordana, LeBrona Jamesa i drugih, ovo je, kaže, samo dodatna motivacija, a ne pritisak.

"Znam da se od mene u svakoj utakmici očekuje puno, i naravno da mi sva ta poređenja laskaju, budući da sam odrastao diveći se tim ljudima s kojima me sada porede. Od svakoga sam ponešto uzeo i naučio, ali nema pritiska, još uvijek mi je najvažnije da uživam na terenu, a usporedbe smatram dodatnim izazovom i motivacijom da budem bolji iz utakmice u utakmicu".

Govorio je i o pandemiji koronavirusa.

"Za mene je to bio veliki šok. Vijesti smo saznali tijekom meča. Nikad ne biste pomislili da će ovaj virus biti ovolike veličine. Bilo je teško shvatiti i primiti ovu vijest".

Ističe da je vrijeme u karantinu provodio igrajući igrice i gledajući određene serije, ali takođe je često bio na vezi sa svojim saigračima i prijateljima.

O povratku u Sloveniju

"Znao sam da je to bila najbolja odluka i nisam pogriješio. Znate kako kažu, kod kuće je najbolje".

Šta je uradio prvu po dolasku u Sloveniju?

"Prvo sam bacio loptu prema košu ispred svoje kuće, a onda sam otišao da spavam jer nisam mogao zaspati u avionu. Sada sam u ritmu, održavat ću formu do povratka na parket".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi