Foto - EPA

Seli na Anfield

Timo Werner je već donio odluku i samo se čeka službena potvrda

Midhat Šljivak

Timo Werner napušta RB Leipzig tokom ljeta.

Sjajni njemački napadač odlučio je napustiti Bundesligu i pregovara sa zainteresovanim timovima iz inostranstva, a engleski mediji navode da bi karijeru 24-godišnji napadač mogao nastaviti u Liverpoolu.

Redsi su odavno u pregovorima s Wernerom. Navodno su veoma blizu realizacije transfera i on bi od naredne sezone mogao obući dres engleskog velikana.

Liverpool će za usluge ovog fudbalera njemačkom timu isplatiti oko 60 miliona eura, a Werneru je ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wernerov transfer uskoro bi trebao biti i zvanično objavljen. Vrlo je vjerovatno da će obući dres Redsa, a za njegove usluge još se interesuju Chelsea i Inter.

Njemački napadač je ove sezone sjajan i ima učinak od 25 golova i devet asistencija u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.