Pet spornih situacije koje možete sami ocijeniti

Šta vi kažete na rad sudija u Premijer ligi BiH: Da li su ispravno odlučili?

Adnan Beganović

Sudijske odluke u Prmijer ligi BiH često su predmet debate. Rijetko se navijači slažu oko odluka koje bh. suci donose, a stara je i sasvim sigurno tačna izreka "pune tribine sudija i selektora".

Danas vam donosimo pet situacija iz aktuelne sezone ko kojima se mnogo pričalo. Pogledajte video i ocijenite svaku od njih. Pogledajmo šta bh. javnost kaže, da li je sudija donio ispravnu ili pogrešnu odluku u situacijima o kojima smo ove godine svi pričali.

1. situacija: Jedan od derbija 20. kola Premijer lige odigran je u Širokom Brijegu gdje su domaći fudbaleri i gosti iz Banja Luke podijelili bodove. Na kraju je rezultat glasio 2:2, a domaći su u samom finišu meča tražili jedanaesterac nakon duela Angelova i jednog gostujućeg igrača. Glavni sudija meča Admir Šehović samo je odmahnuo rukama, a šta vi mislite da li je ispravno postupio?

2. situacija: Mnogo bure izazvala je odluka sudije Ermina Sivca da poništi pogodak Nermina Crnkića u duelu četvrtfinala Kupa BiH između njegovog Tuzla Cityja i Zrinjskog. Kod rezultata 1:1, u jednom duelu Crnkić oduzima loptu neopreznom golmanu Plemića i postiže pogodak. No, Sivac je dosudio prekršaj nad golmanom, a zanima nas vaše mišljenje o ovoj situaciji.

3. situacija: Duel 22. kola odigran na Tušnju između Slobode i Čelika "otišao" je na stranu domaće ekipe. Slavila je Sloboda 2:1, a oba pogotka postigao je Amer Bekić. Drugi iz jedanaesterca, kojem je prethodio duel Mujagića i jednog odbrambenog fudbalera gostiju iz Zenice. Glavni sudija meča je pokazao na bijelu tačku, a da li je po vašem mišljenju ispravno postupio?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4. situacija: U 22. kolu Premijer lige na Grbavici je Željezničar savladao Tuzla City s minimalnih 1:0. Osim mnogo bolje igre domaćih susret je obilježila i sporna situacija u 87. minuti. Nakon duela Crnkića i Stevanovića gosti su tražili penal, no glavni sudija meča nije se oglasio. Kakvo je vaše mišljenje, da li je pogriješio ili ispravno postupio?

5. situacija: Sjajnu utakmicu u 20. kolu na našem najvećem stadionu odigrali su Sarajevo i Tuzla City. Slavili su domaći 6:2 i to nakon preokreta s obzirom da su gosti prvi stigli do prednosti. Pred sami kraj prvog dijela Hodžić je postigao pogodak za 2:1, a gosti su smatrali da je u početku akcije Rahmanović napravio prekršaj na jednom njihovom igraču. Po vašem mišljenju, da li su bili u pravu?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.