Pavić: Zenica se mora ujediniti, a poziv sa Bilinog polja nikad ne bih mogao odbiti
Pavić je u dva navrata spasio NK Čelik od ispadanja iz Premijer lige BiH

Bivši trener Zeničana za SportSport.ba

Pavić: Zenica se mora ujediniti, a poziv sa Bilinog polja nikad ne bih mogao odbiti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mnogo je upitnika kada je u pitanju klub s Bilinog polja. NK Čelik ostao je bez predsjednika i cijelog rukovodstva, a vidjet ćemo hoće li se klub uspjeti spasiti najgoreg scenarija. Ako se nastavi Premijer liga BiH, crno-crveni će sigurno morati imenovati novog šefa struke. Budući da je odlazak Aydina Olguna značio i odlazak trenera Umita Ozata, tako su Zeničani ostali i bez trenera.

Kada je god Čelik bez trenera pojavljuju se brojna imena, međutim u svim varijantama ime Borisa Pavića je neizbježno. Ovaj stručnjak omiljen je kod navijača, a zanimljivo da kao igrač (u tri navrata) i kao trener (dva puta) NK Čelik nikada nije izgubio utakmicu na Bilinom polju.

Bivši igrač i trener Zeničana, koji je NK Čelik u dva navrata spasio od ispadanja iz Premijer lige, trenutno je angažovan kao trener NK Vodice. Kontaktirali smo ovog trenera rođenog u Sinju da za SportSport.ba prokomentariše trenutnu situaciju na Bilinom polju i da li bi ponovo preuzeo crno-crvene.

"Sada se treba ujediniti cijeli grad i pokazati zajedništvo. Ja sam siguran da ekipa ima kvalitetu da rezultatski osigura opstanak u Premijer ligi. Ako igrači osjete povjerenje i čistih glava krenu u ozbiljne pripreme za završnicu prvenstva, siguran sam da se može ostvariti cilj. Ono što je prioritetno sada je osigurati licencu za sljedeću sezonu, ja ne znam kakvo je tu stanje, nadam se najboljem u svakom slučaju", ističe Pavić.

Trenutno je angažovan kao trener Vodica, ali poziv s Bilinog polja teško može odbiti

"Imam ugovor do 18. juna i iako je prvenstvo prekinuto 13. marta klub me uredno plaća i predsjednik Vodica se pokazao kao jako korektan čovjek i veliki gospodin. Prije dolaska u klub s njim sam usmeno dogovorio da u slučaju ponude iz višeg ranga takmičenja mogu napustiti klub. Stvarno imam dobar odnos s predsjednikom, a ako bi došao poziv Čelik, ne vjerujem da bi mi on stvarao neke probleme" kaže ovaj stručnjak.

U Hrvatskoj će se po zadnjim informacijama nastaviti samo najviši rang takmičenja

"Po najnovijim informacijama utakmice nižeg ranga se neće nastaviti, upitna je i druga liga. Moj trenutni klub Vodice ako se prekine prvenstvo ostaje u svim varijantama, došao sam da klub izvučem s dna i da ostanu u ligi, dobro smo krenuli u drugom dijelu sezone, napravili par dobrih rezultata, odvojili se od dna tabele i onda je došla ova pandemija, koja je sve zaustavila", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić, bivši trener Junaka, Solina, Rudara, Viteza, Čelika i Širokog Brijega.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnan_11
**** te Dino Kurbeg koji te gura,a ti njega... Tuzio si klub isti si kao i svi ostali mrs klosaru
3 9
Samoiskreno
GROBAR ZENICE I ČELIKA FUAD KASUMOVIĆ
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti