Danas ljepši nego ikad

Godišnjica najtužnijeg dana u historiji stadiona Grbavica

Admin Čaušević

Stadion Grbavica je u svojoj 70-godišnjoj historiji prošla dosta toga.

Na današnji dan prije 28 godina na početku opsade Sarajeva agresorske snage su zapalile kultni sarajevski stadion je zapaljen što se smatra najtužnijim danom u historiji popularne Doline ćupova.

Tokom agresije na BiH stadion Grbavica je bio praktično prva borbena linija. Zapadna drvena tribina je zapljanena, a prilikom požara izgorilo je i nestalo 316 pehara.

Prva utakmica poslije agresije na našu domovinu odigrana je 2. maja 1996. godine kada su pred oko 20.000 gledatelja snage odmjerili Željezničar i Sarajevo, bilo je 1:1.

Skoro tri decenije kasnije stadion Grbavica je postao ljepši nego ikad. Izgrađena je istočna tribina, postavljen je moderan teren i stadion ispunjava uvjete za igranje evropskih utakmica. U planu je izgradnja i južne tribine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.