Klubovi iz Premijer lige BiH imaju identičan stav po nastavku sezone!

Sadašnji plan je da se igra u junu

Klubovi iz Premijer lige BiH imaju identičan stav po nastavku sezone!

A. Čaušević

Fudbalska sezone u BiH, tačnije u Premijer ligi, bi se trebala nastaviti u junu. Barem tako glasi trenutni plan NFSBiH. 

Posljednjih sedmica krovna kuća bh. fudbala je održala niz video konferencija s klubovima iz Premijer lige. Na posljednjoj održanoj u utorak iznesen je plan da se sezona nastavi početkom juna.

Izvršni direktor Sektora za sport NFSBiH Elmir Pilav je kazao kako svi klubovi imaju identičan stav po pitanju nastavka sezone. Želja je da se takmičarksa godina završi na terenu, pod uslovom da to dozvole epidemiološki organ.

"Svjesni smo da tek kada se poboljša epidemiološka situacija i kad dobijemo odobrenje od nadležnih državnih institucija, možemo nastaviti takmičenje. Ipak, dok se to ne desi mi se ozbiljno pripremamo i nastojimo organizovati sve seminare i sastanke koje bi svakako održali i da je normalna situacija", kazao je Pilav za zvaničnu stranicu NFSBiH te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na video sastancima sa klubovima svih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH nastojimo da razmijenimo informacije i čujemo njihovo mišljenje vezano za mogući nastavak takmičenja. Ono što je važno istaći jeste da su svi izrazili želju da se ova takmičarska sezona, ukoliko uslovi budu dozvoljavali, privede kraju na terenu, uz primarni cilj očuvanja zdravlja svih učesnika i poštivanje svih mjera od strane nadležnih epidemioloških organa."

Do kraja premijerligašske sezone je ostalo da se odigra 11 kola te polufinalni i finalni dueli Kupa BiH. Također, trebaju se kompletirati i takmičenja u nižim rangovima koja su pod nadležnošću entitetskih saveza.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Mi uvjek nesto glumimo, kao cekamo da se stvore uslovi, a u nasem sampionatu je najcisca situacija, odigrao svak sa svakim i kuci i u gostima, bez i jednog kola viska, samo nije odigrano ovo diogravanje. Jednostavno, tabela je tu, sviraj kraj, proglasi sampiona i tacka. Cisto ko suza.Evo zadnjeg primjera u Francuskoj, jos nisu odigrali svako sa svakim a sampion proglasen. Cestitke sampionu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi