Uspješno prošli testiranje

Villarreal dobio dozvolu za treniranje jer u klubu nema zaraženih

Endin Čaušević

La Liga je potvrdila da su klubovi u Španiji ove sedmice počeli s testiranjem na koronavirus, a u narednim danima bi neki od njih već trebali startati s zajedničkim treninzima.

Svi članovi i igrači španskih klubova će biti testirani na koronavirus i ukoliko sve bude u redu dobit će dozvolu da počnu trenirati. Testiranje je već počelo, a Mundo Deportivo je objavio da je Villarreal prvi klub koji je već sve završio.

Članovi i igrači Žute podmornice su uspješno prošli testiranje i danas je potvrđeno da niko od njih nije zaražen. Klub je dobio dozvolu da počne s treniranjem već sutra što su zaista sjajne vijesti.

Testiranja ostalih klubova su u toku i očekivanja su da do petka bude sve završeno. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema plan je da se La Liga nastavi početkom juna.

Nešto ranije stigle su odlične vijesti iz Njemačke jer su mediji u toj zemlji objavili da je Angela Merkel dala dozvolu da se takmičenje u Bundesligi nastavi 15. maja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.