I fudbaleri Villarreala pristali na smanjenje plate

Očekivana odluka

I fudbaleri Villarreala pristali na smanjenje plate

E. Čaušević

Mnogi klubovi u Španiji odlučili su smanjiti plate svojim igračima tokom pandemije koronavirusa.

Skoro svi klubovi su bili primorani da smanje plate svojim igračima kako niko od ostalih uposlenika ne bi morao dobiti otkaz. Najdrastičnije mjere uvela je Barcelona jer su se igrači ovog tima odrekli čak 70% od svoje plate.

Drugi klubovi nisu bili toliko drastični u rezanju plata, ali rijetko ko je uspio izbjeći takav korak. Danas je i Villarreal potvrdio da su igračima ovog kluba smanjene plate kako niko od 623 radnika ovog tima ne bi morao dobiti otkaz.

Igrači Villarreala pristali su na smanjenje plate od 20% što znači da će ostali uposlenici čija su radna mjesta bila ugrožena dobiti puni iznos plate sve dok traje ovaj haos oko koronavirusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi