U Španiji je igralo dosta čarobnjaka, ali je Riquelme bio nešto posebno

La Liga se prisjetila majstorija Argentinca

U Španiji je igralo dosta čarobnjaka, ali je Riquelme bio nešto posebno

E. Čaušević

Juan Roman Riquelme u svojoj karijeri nije osvojio baš mnogo titula, ali za mnoge ljubitelje fudbala je jedan od najdražih likova.

Riquelme je karijeru završio 2015. godine u dresu Argentinos Juniorsa, a najbolje dane proveo je u Villarrealu. Svojevremeno je bio i u Barceloni gdje je igrao jednu sezonu, no Camp Nou se nije uspio nametnuti, te ga je klub ubrzo poslao u Villarreal.

On je bio vođa Žute podmornice koja je 2006. godine uspjela doći do polufinala Lige prvaka, ali su nesretno tada ispali od Arsenala. Iako je Riquelme promašio penal na tom meču navijači mu to nisu mnogo zamjerili zbog svega što je učinio za ovaj klub.

Riquelme je Španiju odlučio napustiti početkom 2008. godine i vratio se u Argentinu u Boca Juniors gdje je svojom magijom i dalje oduševljavao fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga se na zvaničnom kanalu prisjetila nekih od majstorija Riquelmea dok je u Španiji nastupao za Barcelonu i Villarreal, a to možete pogledati u videu ispod.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi