Foto - EPA

Na terenu od 12. juna

Vraća se i turska Super liga

Midhat Šljivak

Fudbalsko prvenstvo u Turskoj nastavit će se 12. juna.

To je odlučeno danas nakon sastanka prvog čovjeka Fudbalskog saveza Turske Nihaza Ozdemira i ministra zdravlja Fahrettina Koce.

"Odlučili smo da Super liga, Prva liga i sve ostale lige nastave takmičenje od 12. juna. Ligu ćemo završiti u julu i trofeje ćemo dodijeliti na zelenom terenu. Također, ugostit ćemo i finale Lige prvaka u augustu"; rekao je Ozdemir.

Prvenstvo Turske je prekinuto među zadnjima u Evropi, a posljednji mečevi odigrani su 16. marta.

Situacija na tabeli je veoma napeta i čak četiri tima će se boriti za titulu prvaka, a velika je gužva i u borbi za opstanak gdje gotovo pola lige može na kraju ispasti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.