Fenerbahče nudi neobičan ugovor Bjelici
EPA

Ili si iznad 50% ili ide otkaz

Fenerbahče nudi neobičan ugovor Bjelici

Već se nekoliko dana piše o tome kako je Nenad Bjelica u pregovorima sa Fenerbahčeom.

Hrvatski stručnjak se prije nekoliko dana razišao sa Dinamom, a sve je izvjesnije da u slobodnom vremenu neće uživati još dugo, jer je veliki interes za njegovim uslugama pokazao Fenerbahče.

Nije to iznenađujuće ako se uzme u obzir da u Fenerbahčeu više ne žele da bacaju basnoslovne cifre na trenere, međutim Bjelica će, u slučaju da prihvati posao, imati 'milion' klauzula u ugovoru.

Naime, Fenerbahče će Bjelici ponuditi ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plate koju bi zaradio u sljedećoj sezoni, a također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub će imati pravo na raskid saradnje.

Bjelica bi potpisao ugovor po modelu "9 utakmica + jedna godina + 3 godine", a imao bi i određene bonuse. Za osvojeni kup bi dobio 200.000 eura, za plasman u Evropu 100.000 eura, dok bi mu šampionski trofej donio pola miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bit će to teško s obzirom da je Fenerbahče u trenutku prekida prvenstva bio tek na sedmom mjestu.

Mediji u Turskoj objavili su također da bi Bjelici jedan od pomoćnika u Fenerbahčeu mogao biti i bivši fudbaler ovog kluba i naš nekadšanji reprezentativac Elvir Baljić.

Top Komentari

RASanticeva
I po kila sira iz mijeha za svaki remi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti