Foto - EPA

Gledat ćemo ga u La Ligi

Španci se ne odriču VAR-a

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) omogućila je danas ligama da odustanu od korištenja VAR tehnologije.

Zbog svega što se dešava u svijetu zbog pandemije koronavirusa FIFA je izmijenila određena pravila. Klubovi će imati mogućnost od pet izmjena po utakmici, a čelnici liga će odlučiti žele li koristiti VAR.

Španska La Liga navodno je odlučila da do kraja ove sezone ipak nastavi s korištenjem VAR tehnologije. Onda Cero tvrdi da će u sobama biti manji broj ljudi i da će iste sudije u VAR sobi biti na nekoliko utakmica. Također, sve sudije će proći testiranje na koronavirus

La Liga počinje 20. juna, igrat će se četiri dana u sedmici?

Prvenstvo u Španiji će se nastaviti u junu, mada se još uvijek čeka zvanična potvrda.

Prema tvrdnjama trenera Leganesa, Javiera Aguirrea, La Liga će početi 20. juna i trajat će se do 26. jula.

On također ističe da će se utakmice španskog nogometnog prvenstva igrati srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, kako bi se u najbržem roku završilo prvenstvo. Datumi predviđeni za mečeve sredinom sedmice mogli bi biti problem klubovima koji igraju evropska takmičenja, no očigledno su u La Ligi toga bili svjesni i da imaju rješenje za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U La Ligi je do kraja ostalo još 11 kola, a Barcelona je trenutni lider s 58 bodova, dok Real Madrid ima dva boda manje.

Iako je Španija među najteže pogođenim zemljama Covid-19 virusom u svijetu, tamošnja nogometna Vlada čini sve da se odradi ostatak sezone na zelenom terenu i po svim prilikama tako će na kraju i biti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.