"Mislio sam da idem u Bayern, a završio sam u Barceloni"
Foto - Instagram

Arda Turan o načinu potpisa za Barcu

"Mislio sam da idem u Bayern, a završio sam u Barceloni"

M. Šljivak

Jedna od najvećih zvijezdi turskog fudbala u proteklih 15 godina je bez ikakve dileme Arda Turan.

Ovaj 33-godišnji fudbaler je još uvijek pod ugovorom s ekipom Barcelone, a protekle dvije godine nastupao je za Bašakšehir.

Od 30. juna je ipak slobodan igrač i moći će sam birati novi tim, a to bi prema svemu sudeći trebao biti Galatasaray. Prethodno je igrao Turan i za Atletico Madrid, a nakon sjajnih igara 2015. godine je stigao u Barcelonu.

Arda nije znao da ide na Nou Camp...

"Moj menadžer Ahmet Bulut mi nije rekao da me je Barcelona potpisala. O dogovoru sam saznao nakon 15 dana. Mislio sam da idem u Bayern, nisam očekivao da će mi propasti taj transfer jer mi je godinu ranije propao prelazak u Manchester United", rekao je Arda.

Da je novi igrač Barcelone saznao je nakon što je menadžeru ispao dokument iz torbe.

"Dokument mu je ispao iz torbe u trenutku dok smo bili skupa. Vidio sam Barcelonin logo na vrhu papira. Nisam mogao vjerovati šta se dešava", istakao je turski fudbaler.

Na Nou Campu se Arda nije naigrao i ne žali što je otišao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam bio tužan po odlasku. Da sam bio loš, bio bih tužan, ali Valverde mi nije dao da igra. Imao sam najviše asistencija nakon Messija i Suareza".

Turan je za Barcelonu odigrao 55 utakmica i postigao je 15 pogodaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti