Za sada su to samo puste želje

Pau Gasol ima jednu posebnu želju, ali je li realno da je ostvari?

Edmir Škorić

Pau Gasol je govorio o mogućnosti završetka karijere u Los Angeles Lakersima, s kojima je osvojio šampionski prsten 009. i 2010. godine.

Gasol je najbolje godine NBA karijere i karijere općenito proveo u dresu Lakersa i imao je izuzetan odnos s preminulom legendom Kobeom Bryantom.

U Los Angeles je stigao 2008. iz Memphisa, a šest godina kasnije potpisao je za Chicago Bullse kao slobodan igrač. Poslije San Antonio Spursa, završio je u Milwaukee Bucksima, zatim u Portlandu i njegoiva karijera bliži se kraju.

No, legendarni španski centar spreman je da odigra barem još sezonu i to u nekom od najdražih klubova. Spominjao se povratak kući u Barcelonu, ali sada je aktuelna priča o Lakersima gdje bi s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom napao titulu.

U jednom od intervjua je 39-godišnji centar (ubrzo će napuniti 40) priznao da je razmišljao o tome da se od košarke oprosti u Staples Centru.

"To je nešto što mi je palo na pamet. Bilo bi sjajno da odigram za kraj u Lakersima. Privlači me ta ideja", rekao je Gasol, no također priznao da do sada nije dobio nijednu ponudu iz bivšeg kluba.

"Imam sjajnu vezu i ljubav prema Jeanie i organizaciji Lakersa i gradu Los Angelesu , što će mi uvijek ostati izuzetno značajno, bez obzira na to što se dogodi", tvrdi Španac.

Ipak, teško je očekivati da se zaista ovaj transfer i dogodi budući da Pau nema mjesta u rosteru Lakersa jer trenutno tim ima nekoliko centara poput Davisa, DeMarcusa Cousinsa ili Dwighta Howarda, koji bi mogli ostati i naredne sezone u Staples Centru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.