Lakersi su prije 13 godina pokušali dovesti LeBrona i nudili su Bryanta: Nikada ne bih igrao tamo...
Foto - EPA

Kobe je imao jasan stav

Lakersi su prije 13 godina pokušali dovesti LeBrona i nudili su Bryanta: Nikada ne bih igrao tamo...

M. Šljivak

Čuveni Kobe Bryant je 20 godina nosio dres Los Angeles Lakersa.

Tragično stradala legenda NBA lige vodio je tim iz Los Angelesa do pet titula prvaka NBA lige, a da se desio veliki trejd 2007. godine s Cleveland Cavaliersima, titula iz 2010. godine možda ne bi bila u vlasništvu Lakersa.

Lakersi su nakon odlaska Shaquillea O'Neala u Miami izgubili mnogo. Kobe nije mogao sam nositi ekipu i tadašnji generalni menadžer Mitch Kupchak razmatrao je opcije za Kobeja.

Jedna od opcija je bio Cleveland iz kojeg bi u zamjenu stigao tada 22-godišnji LeBron James. Cavaliersi su bili spremni da saslušaju ponudu Lakersa, ali nisu ni pomislili da puste LBJ-ja.

Kobe je u jednom od razgovora priznao da nikada ne bi otišao u Cleveland i da je samo nekoliko franšiza dolazilo u obzir.

"Nikada ne bih pristao na to. Nikad. Trejd u Cleveland? Nikad. Taj tim nije bio na mojoj listi. Igrao bih za Chicago, San Antonio ili Phoenix", riječi su pokojnog Kobeja Bryanta.

Na kraju je Kobe ostao u Lakersima. Tri godine kasnije ih je odveo do novog naslova prvaka, a povukao se 2016. godine. Nažalost, legendarni košarkaš je poginuo krajem januara u helikopterskoj nesreći, no uvijek će ostati u legendi.

S druge strane LBJ je trenutno u Lakersima i pokušat će donijeti naslov ovom timu nakon 10 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi