Košarkaš se oglasio

Kanter poslao potresnu poruku: Šest godina nisam vidio majku, šest godina joj nisam rekao 'volim te'

Midhat Šljivak

Turski košarkaš Enes Kanter poslao je dirljivu i srceparajuću poruku majci.

On nije u mogućnosti da se vidi s majkom jer je u Turskoj optužen za terorizam zbog činjenice da je veliki protivnik predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter bi po ulasku u zemlju odmah bio uhapšen i sproveden u zatvor, a smatra se da je dio terorističke organizacije FETO koju predvodi Fethullah Gullen.

Njegova poruka mami na Dan majki pocijepala je srce i onim koji nisu previše emotivni.

"Zdravo mama. Danas je Dan majki, tvoj dan. Prošlo je šest godina od kada ti nisam vidio lice, čuo glas i otkako nisam okusio tvoju divnu hranu i šest godina otkako ti nisam rekao da te volim", počeo je priču Kanter i nastavio je:

"To je ono što mi najteže pada. Nadam se da si sigurna uz tatu i da nisi ljuta na mene. Znam šta sam učinio našoj porodici, ali morao sam to da uradim jer pokušavam da odbranim demokratiju, ljudska prava i slobodu. Ne smijem da šutim, pa čak i ako to zahtjeva žrtve", poručio je Kanter.

"Imam tvoju fotografiju u telefonu i to mi je najvrjednija stvar u životu. Izmami mi osmijeh na lice. Mnogi igrači idu kod svojih majki i govore im koliko ih vole. Ja uzmem telefon, pogledam tvoju fotografiju i to me učini sretnim. Znam da si uvijek uz mene i da se moliš za mene. Znam da je tvoj san bio da dođeš na neku utakmicu i danavijaš za mene. Obećavam ti da će se to desiti. Zagrlite svoje majke i kažite im koliko ih volite, jer nikada nećete znati kada će doći trenutak kad to nećete moći napraviti", poruka je Enesa Kantera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.