Kanter: Želimo da se sezona nastavi, možemo biti prvaci

Centar Boston Celticsa

Kanter: Želimo da se sezona nastavi, možemo biti prvaci

Centar NBA ekipe Boston Celtics Enes Kanter želi da se sezona odigra do kraja u ovoj ligi jer smatra da njegov tim ima šansu da bude šampion.

NBA liga je prekinuta prije skoro mjesec dana zbog koronavirusa i za sada nije poznato kada će i da li će uopšte biti nastavljena.

Celticsi su u trenutku prekida bili treći na Istoku, a play off je bio pred vratima. Kanrter smatra da njegov tim može do prstena ako se liga nastavi.

"Mi smo takmičari, želimo da se sezona završi. Naročito jer imamo šanse da osvojimo titulu", kaže on, prenose američki mediji.

Turčin dalje dodaje:

"Biće nam potrebne dvije ili tri sedmice treninga jer su igrači uglavnom u stanovima i ne kreću se. Moramo da se pobrinemo da svi budu spremni, jer je u play offu kao u ratu. Svi treba da budu zdravi, fizički spremni, tek onda možemo da nastavimo sa takmičenjem".

Kanter je u sezoni prosječno bilježio 8,2 poena uz 7,7 skokova.

Za sada postoji nekoliko scenarija za nastavak lige, a gotovo svaki vezan je za to da će košarkaši morati da igraju gotovo čitavo ljeto, posebno oni koji će biti u play offu i otići daleko.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi