Da li bi bili bolji od SAD?

Zanimljiva anketa Marce, ali Dream Team Jugoslavije bez bh. košarkaša

Edmir Škorić

Španska Marca je na svom sajtu objavila anketu s pitanjem: "Da li bi košarkaški tim Jugoslavije mogao pobijeditI selekciju SAD?".

Marca je svoje čitatelje upoznala sa mnogim košarkaškim zvijezdama sa prostora bivše države Jugoslavije koji danas igraju uglavnom u velikim evropskim ili američkim timovima.

Sastavljen je i tzv. Dream Team igrača sa Balkana, a zanimljivo da u takvom sastavu nije bilo mjesta ni za jednog bh. košarkaša, pa ni za Jusufa Nurkića, centra Portrlanda. Uostalom, nema ni Nikole Vučevića koji briljira u Orlandu, a ispred njega i Nurkića mjesto su dobili Marjanović i Milutinov.

Marcin tim Jugoslavije:

Playmakeri: Teodosić, Dragić, Micić;

Bekovi i krila: Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Dončić, Bjelica;

Krilni centri i centri: Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović, Dubljević.

Inače, na kraju je čak 62 posto ispitanika glasalo za Jugoslaviju, smatravši da bi ovakva ekipa, predvođena Lukom Dončićem iz Slovenije, bila bolja od američke izabrane selekcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.