Jusuf Nurkić: Toni Kukoč mora biti u Kući slavnih

Nije da nije zaslužio

Jusuf Nurkić: Toni Kukoč mora biti u Kući slavnih

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić smatra da bi Toni Kukoč trebao dobiti mjesto u Kući slavnih u Springfieldu.

TNurkić je na svom Twitter profilu iskazao nezadovoljstvo što legendarni košarkaš nije upao u Kuću slavnih iako je nedavno sedmi put izabran za ulazak u istu, no nije se našao u odabranom društvu.

"Toni Kukoč mora biti u Kući slavnih. Zašto nije?", napisao je Nurkić na svom Twitter profilu.

"Iskreno, meni puno više znači što sam igrao uz Michaela Jordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav utjecaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno volio znati koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Bih li volio? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo…", rekao je nedavno Kukoč u intervjuu za tportal.hr.

U karijeri je Kukoč s reprezentacijom Jugoslavije osvojio tri titule prvaka svijeta, a s Hrvatskom je osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1992. godine. Bio je tri puta prvak NBA lige s Chicago Bullsima i tri puta prvak Evrope s Jugoplasdtikom.

Radi se o velikom košarkašu i čovjeku, s pregršt osvojenih priznanja, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da dobije mjesto među elitom.

Top Komentari

Chepich
Samo su tvoje misljenje cekali
0 2
user1583752673
Dino Radja usao u kucu slavnih a Kukoc nije nidje veze!?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi