Žele nastaviti prvenstvo

Tri kluba podržala prijedlog FK Željezničar za nastavak sezone · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Željezničar danas je uputio četiri prijedloga za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plavi su uputili dopis u kojem su istakli nekoliko datuma za nastavak sezone u Premijer ligi i Kupu BiH, a na njihov prijedlog danas su odgovorila tri kluba i od sva tri su dobili podršku. 

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, prijedlog tima s Grbavice o nastavku prvenstva podržali su za sada FK Tuzla City, NK Široki Brijeg i FK Velež.

Ova tri kluba su, kako nezvanično saznajemo, uputili su podršku prijedlogu FK Željezničar i oni su spremni da nastave sezonu.

Podsjetimo, klubovi su prethodnih dana dobili dozvolu za nastavak treninga, ali je Ministarstvo zdravlja RS-a na čelu s Alenom Šeranićem još uvijek čvrstog stava da neće dopustiti pokretanje profesionalnih liga do 1. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Željezničar i za tu opciju ima rješenje. Plavi sada imaju podršku još tri kluba, a vidjet ćemo hoće li neko od njih također odgovoriti pozitivno na prijedlog sarajevskog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.