EPA

Vraća se trenerskom poslu

Mamić napušta Maksimir, zna se i gdje ide?

Mediji u Hrvatskoj pišu kako bi Zoran Mamić uskoro mogao napustiti Maksimir.

Mlađi Mamić danas u Dinamu obnaša funkciju sportskog direktora, međutim namjerava se vratiti trenerskoj karijeri koja mu je bila iznimno uspješna i već ima nekoliko opcija.

Maksimirskim hodnicima provlači se priča da će Mamić otići čim se otvore 'fudbalske granice', a Sportske novosti doznaju da će karijeru nastaviti u arapskom svijetu, odakle ima ponude Al Ahlija iz Dubaija, Al Wahde i Al Jazire iz Abu Dhabija.

Do prije nekoliko mjeseci Mamić se dovodio u vezu i sa mjestom u reprezentaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali taj posao je propao nakon što mu je, navodno, nuđen ugovor samo na šest mjeseci.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Mamić je vodio Al-Ain s kojim je osvojo prvenstvo UAE-a, a trenirao je još Dinamo, Hilal i Rijad Al-Nasr.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.