Bundesliga se vratila, ali...

Neobičan i pomalo tužan prizor u Dortmundu

Edmir Škorić

U toku su mečevi 26. kola njemačke Bundeslige, a u fokusu je rurski derbi između Borussije Dortmund i Schalkea.

Duel koji se igra na Signal Iduna Parku bi bio daleko zanimljiviji i spektakularniji da istom prisustvuju i navijači, no zbog pandemije koronavirusa igra se bez publike.

Na svim stadionima u Njemačkoj nema navijača, mada smo svi sretni jer se nogomet napokon vratio, ali tužno je vidjeti dio tribine na stadionu u Dortmundu na kojem budu najvaterniji navijači Borussije.

Žuti zid na južnoj tribini Signal Idune Parka je poseban i krcat fanaticima domaćeg tima bez obzira na rivala, ali danas vladaju mir i tišina, pa se može čuti čak i šta treneri ili igrači govore na terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada se navijači vrate u svoj "prirodni" položaj, onda će i sam nogomet dobiti drugu dimenziju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.