Lewandowski dao savjet Haalandu oko transfera
EPA

Hoće li ga poslušati?

Lewandowski dao savjet Haalandu oko transfera

Dovođenje Erlinga Haalanda vjerovatno je najbolji posao Borussije Dortmund u posljednjih nekoliko godina.

Milioneri su 19-godišnje čudo doveli za relativno smiješnu cifru, tek 20 miliona eura, a golgetersko umijeće koje je pokazao odmah po dolasku zapanjilo je fudbalski svijet.

Nestvarnim učincima Haaland je skrenuo pozornost na sebe i već se uveliko špekuliše o tome da bi mogao napraviti novi transfer. Na radaru ga imaju brojni velikani, naročito Real Madrid, koji je spreman učiniti sve kako bi ga doveo na Bernabeu.

Takve priče nisu zaobišle ni nekadašnju 'devetku' Borussije Roberta Lewandowskog koji je mladom Norvežaninu poručio da ne žuri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ogroman je potencijal, ali pred njim je još vremena. Ne žlim svojim izjavama da ga stavljam na dodatni pritisak. Ako bude naporno radio, može da postane još bolji igrač i da igra na vrhunskom nivou. Zato mislim da bi za njega bilo dobro ukoliko bi ostao u Bundesligi duže prije nego što napravi sljedeći korak", kaže Lewandowski.

Ostaje da se vidi hoće li ga Haaland poslušati.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi