Podrška kolegi Slavki Petroviću

Feđa Dudić: Hoćemo li prešutjeti da nam postane praksa i svakodnevnica?

Edmir Škorić

U subotu se u blizini Gradskog stadiona u Bijeljini dogodio incident u kojem je napadnut šef stručnog štaba FK Radnik Slavko Petrović.

Kako je Petrović ispričao za SportSport.ba, dobio je nekoliko udaraca u glavu i pištoljem u bubrege, a sve se desilo nakon što je nekoliko rekreativaca upozorio da stadion nije dezinfikovan i da po odluci Kriznog štaba niko ne smije da ga koristi.

Na kraju je bivši trener Željezničara i Slobode završio u bolnici, ali srećom oporavio se i sada je dobro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sada nema reakcija klubova niti riječi podrške od strane njegovih kolega, ali se još sinoć i među prvima oglasio trener FK Velež Feđa Dudić, koji je zabrinut zbog situacije, a Petroviću je poželio brz oporavak.

"I ovo smo dočekali da se fudbalski treneri prepadaju i napadaju pištoljima na svom radnom mjestu-terenu. Hoćemo li i ovo prešutjeti i ne osuditi i da nam postane praksa i svakodnevnica? Podrška kolegi Petroviću i brz oporavak vise psihički od trauma nego što je fizički, jer koliko čitam hvala Bogu dobro je", napisao je Dudić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.