Štoper stiže na Maksimir

Dinamo priprema višemilionski transfer

Admin Čaušević

Zagrebački Dinamo je u potrazi za novim štoperom s obzirom na upitne statuse Emira Dilaver te Kevina Théophile-Catherina. 

Na radaru višestrukog prvaka Hrvatske i najboljeg balkanskog kluba već nekoliko godina našao se Ygor Nogueira, 25-godišnji defanzivac Gil Vicentea.

Portugalci sa Nogueira žele nekoliko miliona, neki pregovori su već vođeni i Modri polako pripremaju teren za ovaj transfer jer znaju da fudbalska pijaca neće biti kao ranije.

Brazilac je u Evropu stigao prošlog ljeta nakon što je prethodno nastupao za Fluminense i Figueirense. Kao tinejdžer je bio i u Gentu gdje se zadržao nekoliko mjeseci.

Dinamo se ranije dovodio i u vezu s dovođenjem reprezentativca Mauricijsu Lndsaya Rosea, ali nakon što nije pronađen zajednički jezik sa Arisom ta priča je sada u drugom planu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.