Lakši za 60,000 eura

Celta Vigo izrekla rekordnu kaznu 'odbjeglom Dancu'

Napadača Celte iz Viga Pionea Sista stigla je teška kazna nakon što je prekšio pravila kluba u martu mjesecu.

Podsjetimo, Danac je, kad se pojavila korona, odlučio pobjeći iz Španije i otići u Kopenhagen. Toliko se prepao koronavirusa da je, prema izvještajima, vozio 27 sati bez prestanka kako bi što prije stigao u Dansku.

Problem je činjenica što je pobjegao bez da je dobio dozvolu kluba i znalo se da će biti kažnjen kada se vrati.

Kazna je zaista rigorozna, odnosno najveća u historiji Celte Vigo jer je Sisto 'lakši' za 60,000 eura.

Inače, nekadašnji fudbaler Midtjyllanda nije jedini igrač Celte koji je prekršio smjernice o zdravstvenim savjetima u proteklom periodu jer će osim njega predmet istrage biti i ruski internacionalac Fedor Smolov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadač koji je na posudbi iz Lokomotive Moskva unajmio je prije nekoliko sedmica privatni avion kako bi otputovao u Rusiju i prisustvovao 18. rođendanu svoje zaručnice.

Smolov se oglušio na zabranu kluba da igrači napuštaju Španiju i možda se neće ni vraćati u ekipi obzirom da mu posudba ističe narednog mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.