Utakmica koja se pamti: Tog dana niko nije želio da postigne gol
Foto - EPA

Nula pokušaja u 90 minuta

Utakmica koja se pamti: Tog dana niko nije želio da postigne gol

M. Šljivak

Jedna od utakmica koja se urezala u sjećanje svim ljubiteljima fudbala širom svijeta, a posebno onim u Španiji je susret između Celte iz Viga i Cordobe.

Bio je to susret posljednjeg gola drugog razreda španskog fudbala u sezoni 2011/2012, a na kraju je ovaj duel odigran samo radi reda jer apsolutno se niko na terenu nije potrudio da postigne pogodak.

Celti je bio potreban jedan bod kako bi se vratila u društvo najboljih, dok je Cordobi remi odgovarao kako bi ostvarili plasman u doigravanje.

Zato nije nikakvo čudo što je meč završen onako kako je i počeo. Mreže su tokom svih 90 minuta mirovale, a ono što je posebno ostalo upamćeno je činjenica da niko nije ni pokušao da zabije gol.

Tako je broj udaraca na gol u ovom meču iznosio NULA. Igrači su prebacivali loptu s jedne na drugu stranu, dodavali su se do besvijesti, ali oba tima su ispunila zacrtani cilj i uzeli su po bod koji im je trebao.

Iako su mnogi ovaj meč proglasili velikom prevarom, za to niko s terena nije mario. Celta se direktno vratila u La Ligu, a Cordoba je ispala od Valladolida u prvom krugu doigravanja.

Top Komentari

wenger86
Posteno....zasto bi iko rizikovo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi