L'Equipe piše da je transfer blizu realizacije

Juventusov obruč oko Pogbe se sve više steže

Saga i sapunica koje traju oko povratka veznjaka Manchester Uniteda Paula Pogbe u Juventus se izgleda bliže kraju. 

Kako piše ugledni pariški L'Equipe, prelazak francuskog reprezentativca u redove "Stare dame" sve je izvjesniji.

Francuz već duže vrijeme želi otići, jer smatra da Manchester United nije u stanju konkurirati najboljim engleskim i europskim klubovima. Dogodine, na ljeto, ističe mu ugovor i na Old Traffordu znaju da je predstojeći prijelazni rok zadnja šansa da ugrabe novac na ime odštete.

Juventus s druge strane želi proći što je jeftinije i zato u sklopu transfera nudi veznjaka Adriena Rabiota, kojeg su prošle godine dobili besplatno, a koji se nije snašao u Juveu.

Ostvari li se ovaj transfer, Pogba će postati jedinstveni slučaj u modernoj nogometnoj eri. Sa 16 godina došao je u nogometnu akademiju Manchester Uniteda. U engleskom klubu nije dobio priliku, pa je u ljeto 2012. preselio u Juventus gdje je doživio igrački procvat. No, onda se 2016. vratio u Manchester United, koji je za njega platio 105 miliona eura, što je tada bio rekordni nogometni transfer, a sada je na pragu povratka u Torino. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.