Foto - EPA

Trojac je na odlasku

Nije čudo što se Juventus želi riješiti određenih fudbalera: Plate su velike, a oni neisplativi

Midhat Šljivak

Torinski Juventus spreman je da napravi nekoliko razmjena s ostalim evropskim klubovima.

Bianconeri će pokušati da u jeku ekonomske krize malo rasterete plate u klubu i pokušavaju da se kroz razmjena riješe igrača koji imaju velika primanja, a na koje trener Maurizio Sarri ne računa.

Bh. veznjak Miralem Pjanić glavni je kandidat za odlazak. Uveliko se pregovara o njegovom odlasku, a najveći favorit za njegovo dovođenje je Barcelona.

Odlazak Pjanića značio bi dodatnih 7.5 miliona eura godišnje za plate igrača, a pored 30-godišnjeg fudbalera iz BiH, još nekoliko fudbalera bi moglo da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvjesno je da će torinskog velikana napustiti i Adren Rabiot koji ima platu od sedam miliona eura, baš kao i Aaron Ramsey, pa bi samo na platama ove trojice fudbalera Juventus mogao uštediti više od 20 miliona eura.

Naravno, sigurno je da će se dio novca potrošiti i na plate igrača koju budu dolazili, ali većina onih s kojim Juventus pregovara, izuzev Paula Pogbe, ima manje prihode nego trio koji je na izlaznim vratima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.