Posljednji čarobnjak

Barcelona se prisjetila maestralnog gola Ronaldinha protiv Milana

Endin Čaušević

Ronaldinho je sigurno jedan od najboljih fudbalera svijeta koji se pojavio u prethodnih dvadesetak godina.

Brazilac je svojim igrama u PSG-u privukao interes mnogih klubova, ali odlazak u Barcelonu bio je pun pogodak. S katalonskim klubom osvojio je sve što je mogao, te je nakon 14 godina čekanja uspio da im donese titulu Lige prvaka.

U sezoni 2004/05. Ronaldinho je zaista briljirao i zasluženo je dobio titulu najboljeg igrača svijeta. Međutim, mnogi vjeruju da je fudbalu mogao dati još mnogo toga, ali očito da više nije imao izazova jer je na klupskom i reprezentativnom nivou osvojio sve što je mogao.

Barcelona se danas prisjetila čarobnjaka i njegovog gola protiv Milana iz utakmice Lige prvaka 2004. godine kada je Barcelona slavila sa 2:1 sjajnim pogotkom Ronaldinha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.