Foto - EPA

Neimenovani fudbaler se riješio uspomene

Šuška se o financijskim problemima: Francuski fudbaler prodao medalju sa Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Reprezentacija Francuske osvojila je trofej prvaka svijeta na Mundijalu koji je održan prije dvije godine u Rusiji.

Trikolori su odigrali fantastično prvenstvo i na kraju su došli do zlata pobjedom u finalu nad Hrvatskom rezultatom 4:2.

Radost nakon trofeja je bila neizmjerna. Igrači su ponosno pozirali s medaljama, a nepune dvije godine kasnije jedan od njih se odlučio na prodaju iste.

Neimenovani fudbaler je medalju poslao na aukciju i za nju je uspio uzeti cifru od 71.875 američkih dolara. To je potvrdila aukcijska kuća Juliens Auctions, ali nije dala ime fudbalera koji se riješio uspomene.

S obzirom na to da nije poznato ime fudbalera koji je prodao medalju, pretpostavlja se da je neko upao u financijske probleme, a drugi špekulišu da će iznos biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.