Nasri udario po Deschampsu: "Dovedite Pepa, pa ćete vidjeti..."

Nije miljenik francuskog selektora

Nasri udario po Deschampsu: "Dovedite Pepa, pa ćete vidjeti..."

E. Škorić

Samir Nasri, iskusni krilni francuski nogometaš, iskoristio je vrijeme u karantinu za razgovor s fanovima putem Instagrama.

Nasri, koji će po svemu sudeći dobiti otkaz u Anderlechtu jer nije poštovao klupska pravila, u svom razgovoru s fanovima dotakao se nekoliko tema, a bilo je govora i o reprezentaciji Francuske za koju je igrao.

Prema riječima Nasrija, Didier Deschamps je mogao sastaviti puno bolju reprezentaciju.

"Stavite Pepa Guardiolu na klupu Francuske pa ćete vidjeti kako ćemo igrati. Uživat ćemo", rekao je Nasri, koji očito nije ljubitelj Deschampsa i njegove nogometne filozofije, dok je sa Pepom imao ugodnu saradnju u Manchester Cityju.

On smatra da postoji dosta favorizovanja u reprezentaciji i da ponekad selektor ne donosi prave odluke.

"Ne razumijem zašto Benzema nije igrao na Euru 2016 ili Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Ne razumijem što nisam igroa na Mundijalu 2014. godine, niti zašto je Ben Arfa izostavljen sa spiska za Euro 2016 nakon nevjerovatne sezone u Nici".

"Kriteriji se mijenjaju. Prije ste morali biti dobri u klubu. Danas, to više nije slučaj", tvrdi Nasri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi