Francuski nogometaš prodao zlatnu medalju osvojenu protiv Hrvatske na SP-u u Rusiji!

Nadamo se da nije riječ o kriznim momentima

Francuski nogometaš prodao zlatnu medalju osvojenu protiv Hrvatske na SP-u u Rusiji!

E. Škorić

Neimenovani francuski nogometaš prodao je zlatnu medalju koju je osvojio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Jedan od igrača Francuske koja je u Rusiji pobijedila Hrvatsku s 4:2 zlatnu medalju je prodao putem aukcijske kuće u Los Angelesu.

Vlasnik aukcijske kuće rekao je da su dobili 10 ponuda za medalju, od kojih je najviša bila od kupca iz Velike Britanije.

Pored zlatne medalje iz 2018. godine na aukciji su pronađene još dvije zlatne medalje brazilskih nogometaša. Jedna je sa Svjetskog prvenstva u Koreji i Japanu 2002., a druga sa Svjetskog prvenstva 1994. godine u SAD-u.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za sada ne postoje razlozi zašto su medalje završile na aukciji. Nadajmo se ipak da je riječ o humanitarnim gestama, a ne o tipičnoj pohlepi pojedinih zvijezda da još nešto "zarade sa strane".

Takve medalje trebale bi da budu vječna uspomena na velike i povijesne stvari, makar vrijedile pravog bogatstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti