Bogat program

Danas prebacite "na Nijemce" i uživajte u fudbalu

Ljubitelji fudbala su s nestrpljenjem iščekivali povratak prvog jakog evropskog takmičenja, a to se desilo prošlog vikenda kada se njemačka Bundesliga zvanično nastavila.

Otvoren je nastavak sezone Bundeslige velikim derbijem Borussije Dortmund i Schalkea, a već danas nas očekuje nekoliko susreta 27. kola koji bi mogli dobiti epited derbija.

Od 15:30h na Borussia-Parku tako igraju domaća Borussia Monchengladbach (trećeplasirani tim na tabeli) i Bayer Leverkusen (petoplasirani).

U istom terminu ćemo moći pratiti duel još dva velikana njemačkog fudbala, pošto Borussia Dortmund gostuje na Volkswagen Areni gdje će odmjeriti snage sa Wolfsburgom i pokušati pobjedom nastaviti potjeru za liderom Bayernom.

Kladionica MOZZART nudi kvotu 1.80 na favorizovanu Borussiju. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Wolfsburga i Borussije!

A Bayern od 18:30 na svom terenu dočekuje Eintracht Frankfurt, a tradicija govori da bismo mogli gledati izuzetno zanimljiv meč. Dovoljno je reći da su posljednja dva duela pomenutih timova završena rezultatom 5:1 - jednom je pobijedio Eintracht, a drugi put Bayern.

Bayern je danas izraziti favorit na domaćem terenu. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj duel!

Pored pomenutih utakmica, danas se u Bundesligi igraju još i mečevi Freiburg - Werder i Paderborn - Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tu su i tri meča 27. kola "Cvajte", a sva tri počinju u 13:00h.

Darmstadt dočekuje St. Pauli, Hannover gostuje kod Osnabrucka, dok će Jahn Regensburg u goste Sandhausenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.