Brazilac može ići

Stigla zvanična odluka oko Coutinha

Bayern definitivno neće otkupiti ugovor Phillippea Coutinha, potvrdio je Karl-Heinz Rummenigge.

Brazilac je prošlog ljeta, nakon dugih i iscrpnih pregovora, prešao na posudbu u Bayern koja je Bavarce stajala osam i pol miliona eura, ali njegov mandat u njemačkom klubu nije bio baš najbolji.

Na Allianz Areni procijenili su da je Coutinho bio više ispod nego na razini očekivanja, pa su s tim u vezi odlučili da ne otkupe njegov ugovor od Barcelone, što je potvrdio i Bayernov generalni direktor.

"Opcija otkupa je istekla i sigurno je nećemo iskoristiti. Sada nam je cilj da kompletiramo planove za narednu sezonu i vidjet ćemo da li će Coutinho imati i dalje neku ulogu u našem timu ili ne", izjavio je Rummenigge, davši do znanja da bi mogao ostati samo uz drastično smanjenje traženog obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je očito odlučio da novac uloži u Leroyja Sanea koji je i dalje prva meta, a prije nekoliko dana mediji u Njemačkoj objavili su da fudbalera Manchester Cityja mame upravo Coutinhovom 'desetkom'.

Coutinhove opcije su, s druge strane, sužene. Kao najrealnija opcija pominje se povratak u Englesku, gdje ga naročito želi Chelsea, a u konkurenciji je i Newcastle na čije čelo treba doći arapski šeik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.