Bayern donira novac: Pomoć za 18 klubova

100.000 eura ide i regionalnoj ligi

Bayern donira novac: Pomoć za 18 klubova

Minhenski Bayern najveći je i najbogatiji njemački klub. Bavarski gigant je jučer saopštio da je odlučio donirati finansijska sredstva klubovima iz svoje regije, kako bi se oni što lakše izborili sa krizom izazvanom pandemijom novog koronavirusa.

Kako su istakli iz Bayerna, ovu sjajnu inicijativu su prije svega omogućili navijači.

Njemački fudbal (1. i 2. Bundesliga) se nastavio prošlog vikenda, a ovog je već u toku 27. kolo Bundeslige i Cvajte.

Dok se ekipa Bayerna spremala za večerašnji meč protiv Eintracht Frankfurta, klub je upoznao javnost sa donacijom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novčana sredstva od Bayerna će dobiti 18 klubova iz Bavarske, a novac će biti uplaćen i regionalnoj ligi.

Donacije dolaze iz Bayernove "Hilfe eV" fondacije, a 18 klubova će dobiti po 20.000 eura, dok će Bavarska regionalna liga dobiti 100.000 eura. Ukupni iznos je dakle 460.000 eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa normalno. To ti je gospodski klub i opet najomraženiji u Njemačkoj a koliko su puta na ovaj način vadili klubove iz sranja, čak i najveće rivale.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi