Borba za zlatnu kopačku

Lewandowski ili Immobile ili ipak neko treći?

Edmir Škorić

Robert Lewandowski postigao je gol u duelu 27. kola njemačkog prvenstva protiv Eintrachta iz Frankfurta (5:2).

Fantastički napadač Bayerna i reprezentacije Poljske postigao je gol i u 26. kolu protiv Union Berlina, te je ukupno na 27 pogodaka, čime je ubjedljivo najbolji strijelac lige, budući da Timo Werner iz Leipziga ima 21 gol i doduše utakmicu manje.

Poljak bi ove sezone mogao da bude ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu, a smiješi mu se i Zlatna kopačka.

Njemu u prilog ide što se trenutno ne igra u ostalim Ligama petica, Francuska je okončala sezonu. Isti broj golova kao Lewa ima i Lazijev napadač Ciro Immobile.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Engleskoj napadači zaostaju za spomenutim dvojcem, s obzirom da je najefikasniji strijelac Jamie Vardy sa 19 pogodaka. Što se tiče Španije, Lionel Messi je vodeći sa 19 pogodaka.

Za sada Lewandowski i Immobile zaista izgledaju kao najizgledniji kandidati za prestižnu nagradu koja se dodjeljuje najboljem golgeteru Liga petica na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.