Casillas se oglasio preko Instagram

Legenda najvećeg svjetskog kluba na petu godišnjicu odlaska poručuje: Vratit ću se!

Prošlo je pet godina otkad se legendarni Iker Casillas oprostio od Real Madrida.

Nakon čak 16 sezona provedenih u seniorskom timu došlo je vrijeme za rastanak u ljeto 2015. godine.

Iker je na ružan način gotovo opa otjeran iz kluba, a danas, pet godina kasnije, prisjeća se tog perioda i kroz hashtag poručuje da će se vratiti.

"Rijetko kada govorim o svom odlasku iz Real Madrida. Organizovao sam press konferenciju sam, napravio grešku, i onda otišao. 5 godina je prošlo od tada. 5 godina otkad sam prešao granicu i otišao u susjednu nam zemlju Portugal. Imao sam potrebu da osjetim nešto što je drugačije. Imati novo okruženje, odustati od izloženosti kritikama i željeti se poboljšati. Dakle prijatelji, svi fudbaleri žele da napreduju, bilo da su dobri ili loši. A za ovo je potrebno da napredujete i na fizičkom i na psihičkom nivou", napisao je Iker uz fotografiju s meča protiv Getafea koji je igran 23. maja 2015. godine. Pored toga dodao je sljedeće:

"Već sam znao da će to za mene biti posljednji meč. Posljednji meč", dodaje legendarni Španac uz nekoliko hashtagova a između ostalog jedan kaže: Vratit ću se!

Inače, Iker trenutno ne brani nikako jer je prije godinu dana doživio srčani udar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je s Realom osvojio tri Lige prvaka, pet puta je bio prvak Španije te je uzeo i dva Kupa Kralja te još mnogo drugih trofeja. S reprezentacijom Španije osvojio je dva Eura i jedan Mundijal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.