Po pisanju Sportskih Novosti

Gojak i Hajrović još nisu potpisali aneks o smanjenju plaća?

Velika većina igrača hrvatskog prvaka Dinama pristala je na potpisivanje aneksa ugovora o smanjenju plaća.

Cijela je trakavica nastala oko komunikacije klupske uprave i igrača oko ovog pitanja, a uslijed eskaliranja situacije klub je ostao bez trenera Nenada Bjelice.

Potom su iz Dinama poručili kako su svi igrači potpisali anekse o smanjenju, ali Sportske novosti doznaju nije baš sve tako. Naime, prema njihovim saznanjima bh. reprezentativci Amer Gojak i Izet Hajrović još uvijek nisu na listi igrača koji su se solidarizirali s klubom.

I dok s Gojakom ne bi trebalo biti problema jer se čeka dolazak njegovog oca Ahmeta koji brine o karijeri sina, kod Hajrovića je malo dvojbenija situacija. Iz kluba poručuju da je sve u redu, no Hajrović, koji je skoro potpuno ispao iz rotacije u ovoj sezoni, još uvijek nema ponuda za nove angažmane.

Kako mu ugovor traje do decembra 2021. godine, a vrijedan je 850.000 eura bruto po sezoni, jasno je da se Hajroviću ne žuri s potpisom aneksa. Uostalom, trenutna je plaća dobra polazišna tačka za pregovore s potencijalnim novim poslodavcem, stoga nije ništa neobično Hajrović taktizira. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.