Inventura u Dinamu, izgledan odlazak Hajrovića
EPA

Modri puštaju bh. fudbalera

Inventura u Dinamu, izgledan odlazak Hajrovića

U Dinamu, prema pisanju hrvatskih medija, spremaju veliku ljetnu inventuru po završetku sezone.

Trener 'modrih' Igor Jovićević trenutno ima vrlo širok kadar na raspolaganju. Na ovim pripremnim i trening-utakmicama koristi skoro 50 imena, a još nisu to svi igrači jer Zagrepčani imaju i dosta njih koji se nalaze na posudbama u drugim klubovima.

Svi ovi koji su sad s prvom ekipom neće ostati u njoj kad krenu takmičenja, neki će se vratiti u B tim, neki u juniore, a neki će početi polako spremati kofere.

Sportske novosti pišu kako u Dinamu spremaju čistku i da bi nekoliko fudbalera moglo napustiti Maksimir, a jedan od njih je i bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović.

"Hajrović je već duže u statusu igrača koji ima 'otvoren odnos' s klubom, odnosno, ako nađe zanimljivu ponudu može otići", navodi ovaj list.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prošle sezone Hajrović je bio nositelj igre 'modrih', no u međuvremenu je pao u drugi plan i njegova visoka primanja danas su samo teret za Dinamo.

Upitno je također šta će biti sa Lukom Menalom kojem ističe posudba u Olimpiji, ali s obzirom da je u Sloveniji imao uspješnu sezonu, vrlo je moguće da će dobiti novu priliku na Maksimiru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
"Veliki" gubitak je odlazak Hajrovića za Dinamo.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi