U Španiji počela desetodnevna žalost

Minuta šutnje na treningu Real Madrida

Španski kralj Felipe VI je danas, tačno u podne, predvodio minutu šutnje kojom je u Španiji zvanično počela desetodnevna žalost.

Nacionalna žalost je proglašena u čest i na sjećanje na sve osobe koje su tokom pandemije preminule od posljedica zaraze novim koronavirusom.

Zastave su na svim javnim ustanovama u Španiji spuštene na pola koplja, minuta šutnje je upriličena i u španskom Parlamentu, ali su i mnogi građani prekidali svoje aktivnosti kako bi, svi na svoj način, u podne odali počast.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako su svoj treining prekinuli i minutu šutnje u sjećanje na žrtve pandemije održali i prvotimci Real Madrida, koji se nakon duge pauze sada sprema za nastavak takmičenja.

Inače, do danas je u Španiji registrovano preko 27.000 smrtnih slučajeva osoba pozitivnih na Covid-19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.