Odbio Real Madrid i otišao u Arsenal: "Kada sam vidio kako su došli na sastanak šokirao sam se"

U londonskom klubu igrao sedam godina

Odbio Real Madrid i otišao u Arsenal: "Kada sam vidio kako su došli na sastanak šokirao sam se"

E. Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji su u svojim karijerama imali hrabrosti da odbiju veliki Real Madrid, te se oni mogu sigurno nabrojati na prste jedne ruke.

Real Madrid je sasvim sigurno jedan od najvećih klubova na svijetu i san mnogih igrača jeste da jednog dana zaigra za kraljevski klub. Međutim, ima i onih koji fudbal posmatraju na neki drugačiji način, te im je bitnije da su u klubu u kojem će biti sretniji i zadovoljniji.

Jedan od igrača koji je odbio Real Madrid jeste nekadašnji fudbaer Arsenala, Lauren Etame Mayer. Ovaj Kamerunac je ponikao u Utreri, a bio je i član Sevilline akademije. No, prve korake napravio je u Levanteu gdje je pokazao da se radi o velikom potencijalu.

Laurent je pravi potez napravio kada je na ljeto 1998. godine potpisao za Mallorcu gdje je odigrao dvije sjajne sezone. Na ljeto 2000. godine mnogo klubova ga je željelo dovesti, a najveći interes pokazali su Real Madrid i Arsenal.

Javnost u Španiji bila je sigurna da Lauren ide u kraljevski klub, ali je on sve izenandio odlukom da potpiše za Arsenal. Nakon 20 godina konačno je odlučio da objasni šta se dešavalo tog ljeta.

"Moj agent je bio u Madridu i imao je sastanak s Juanom Onievom koji je tada bio potpredsjednik. Real je zaista želio da me dovede tada, ali eto nismo uspjeli da se dogovorimo oko nekih stvari", počeo je Lauren i nastavio.

"Tada sam mislio da ću ipak izabrati Real, ali smo odlučili da idemo u London i barem popričamo s predstavnicima Arsenala. Oni su baš bili uporni tada i nisu prestali dok nisam pristao da dođem u London. Sjećam se da je na sastanku bio i Arsene Wenger što me iznenadilo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam šokiran koliko su oni sve to ozbiljno shvatili. Obukli su odijela i kravate i bio je baš drugačiji osjećaj. Vidjelo se da žele da me dovedu i to su baš ozbiljno pokazali. Međutim, Wenger je u svemu tome bio presudan. Njegov pristup od početka je bio nevjerovatan. To je čovjek koji ima neopisivu toplotu u sebi i to vam pokazuje. Sluša vas pažljivo i daje vam do znanja da je tu zbog vas. U Madridu je bilo samo poslovno. Rekli su nudimo ti to, to i to i tako je sastanak završen. U Londonu je bila druga priča, kao da se godinama poznajemo. Kada sam s Wengerom pričao o svemu shvatio sam da ću izabrati Arsenal i nisam pogriješio".

Lauren je u Arsenal stigao na ljeto 2000. godine i zadržao se sedam sezona u ovom klubu. Upisao 242 nastupa i osvojio je dvije titule prvaka Engleske i tri FA kupa. Bio je dio legendarne ekipe koja u sezoni 2003/04. nije upisala niti jedan poraz.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dr.ZIJAGA
Odlaskom u 56SENAL, prestao je SAN o igranju za neki VELIKAN..Kasno je sada DJECACE..
1 18
GigantMostarski
Klub koji ima dusu :)
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi