Postao je rekorder u mnogim stvarima

Fotografija nastala prije duže od dvije decenije: Prepoznajete li još uvijek aktivnu legendu?

Admin Čaušević

Zahvljajući mnogo ozbiljnijem trenažnom procesu i načinu ishrane karijere modernih fudbalera traju duže nego je to bio slučaju u prošlosti. 

Među fudbalerima koji su upisali po najmanje jedan nastup u posljednje četiri decenije nalazi se i Claudio Pizarro, legendarni Peruanac koji će u oktobru napuniti 42 godine.

Naslovna fotografija prikazuje tada golobradog Pizarra iz vremena kada je nosio dres Alianze Lime, bilo je to u sezoni 1998/1999.

U Evropu je stigao u augustu 1999. godine potpisavši za Werder, zatim je s dosta uspjeha igrao za Bayern i to u dva mandata, bio je član Chelseja u jednoj sezoni. Trenutno nastupa za Werder.

U karijeri je na klupskom nivou osvojio pregršt trofeja ključujući i Ligu šampiona 2013. godine s Bayernom. Dres Perua je nosio 17 godina, ali na njegovu veliku žal nije dočeka da se s reprezentacijom plasiran na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije dvije godine postao je najstariji igrač koji je postigao gol u historiji Bundeslige. U najjačem rangu njemačkog fudbala uspio je postići gol u 21 različitoj sezoni. Zabio je ukupno 197 pogodaka u dresovima Bayerna, Werdera i Koelna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.