Čovjek koji još u snovima proganja Olivera Kahna: Kako danas izgleda Geremi Njitap

Nekada nastupao za Real Madrid

Čovjek koji još u snovima proganja Olivera Kahna: Kako danas izgleda Geremi Njitap

A. Čaušević

Iako nije nastupio u finalu Lige prvaka Geremi Njitap je jedan od najzaslužnijih igrača zašto je Real 2002. godine postao prvak Evrope. 

Kamerunski univerzalac je u Realu proveo tri godine. Nije se previše naigrao, ali je bez obzira na to uspio ući u historiju Kraljeva.

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern - Real Geremi je na Olimpijskom stadionu u Minhenu savladao Olivera Kahna koji je tom prilikom mogao i bolje reagovati.

Bayern je taj meč na kraju dobio s 2:1, ali se na kraju Germijev gol ispostavio ključnim jer su Kraljevi na stadionu Santiago Bernabeu slavili s 2:0 i prošli dalje.

U finalu su bili bolji od Bayer Leverkusena, a interesantno Geremi na Hampden parku nije bio ni na klupi. Nakon toga otišao je u Middlesbrough na posudbu. Jose Mourinho ga je doveo u Chelsea 2003. gdje je osvojio niz trofeja.

Nakon što je okačio kopačke o klin 2011. godine nakon avanture u grčkoj Larisi Geremi je ostao u svijetu fudbala gdje je i danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Geremi, during a FIFPro meeting

Trenutno obnaša funkciju potpredsjednika organizacije FIFPro i jedan je od najzaslužnijih zašto fudbaleri danas imaju mnogo veća prava i zaštićeniji su nego ranije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi