Strpljenju došao kraj

Halilhodžić izgubio strpljenje: Vaha tražio od igrača Reala da se konačno očituje

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić nikada nije sjedio na klupi reprezentacije BiH, ali bez obzira na to smatra se najuspješnijim i najboljim bh. trenerom. 

Halilhodžić je s dosta uspjeha vodio nekoliko reprezentacija, a trenutno sjedi na klupi Maroka. Afrička selekcija ga je angažovala u augustu 2019. godine.

Prema pisanju lista Al Akhbar popularni Vaha je tražio od Brahima Diaza da se konačno očituje i odluči da li će girati za reprezentaciju Maroka.

Halilhodžić je kao i obično bez dlake prozvao igrača Real Madrida te Yassinea Benrahnou jer svjesno odugovlače s odlukom te se nadaju pozivima od selektora Španije i Francuske.

FS Maroka je već dva puta konaktirao Diaza. Njegov odgovor je bio negativan. Pri tome je tražio da mu bude zagarantovano mjesto u startnoj postavi.

Dvojna državljanstva su oduvijek bila problem za selekciju Maroka za koju uglavnom nastupaju fudbaleri iz inostranih liga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.