Iz Schalkea oštro odgovorili Halilhodžiću: "Takve stvari ne smije govoriti"
EPA

Nakon što je napao Harita

Iz Schalkea oštro odgovorili Halilhodžiću: "Takve stvari ne smije govoriti"

Izjava koju je Vahid Halilhodžić dao na račun svog fudbalera Aminea Harita izazvala je veliku prašinu, kako u Maroku, tako i u Njemačkoj u kojoj ovaj igra.

Prije nekoliko dana Halilhodžić je osuo drvlje i kamenje po marokanskom fudbaleru, tvrdeći kako ništa nije pokazao otkako je on selektor, a takve riječi nisu se svidjele sportskom direktoru Schalkea za koji Harit nastupa.

Nijemac Jochen Schneider poručio je Halilhodžiću da neće nikome, pa ni njemu, dopustiti da na takav način govori o igraču zbog kojeg na Schalkeove utakmice dolazi i velika Barcelona.

"Neću nikome dopustiti da govori tako o igraču Schalkea. To je potpuno neshvatljivo, pa on je jedan od najboljih marokanskih fudbalera, u izuzetnoj formi je i kao takav može napraviti razliku", izjavio je Schneider, prenose njemački mediji, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Možda bi gospodin Halilhodžić trebao razmišljati o tome kako da stvori atmosferu u kojoj bi njegovi najbolji igrači mogli procvjetati, a ne javno da ih kritikuje", poručio je, između ostalog.

Haritova vrijednost se procjenjuje na skoro 20 miliona eura, a ove sezone je na 11 utakmica u Bundesligi zabio pet pogodaka i pritom je četiri puta asistirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi