Zeničani počeli s treninzima

Seferović: Velika bi šteta bila da Čelik ne bude premijerligaš

Fudbaleri Čelika danas su odradili prvi trening nakon dvomjesečne pauze.

Zeničani su dobili nalaze testova na koronavirus i samim tim 'zeleno svjetlo' da nastave pripreme za mogući nastavak Premijer lige BiH, o čemu je pred novinarima govorio trener Almir Seferović.

"Još uvijek nema konačnog stava N/FSBiH u vezi sa nastavkom lige, međutim vidi se da se krenulo s procesom licenciranja i da smo jedini klub koji nije dobio licencu. Vidjet ćemo, imamo još devet dana za proces žalbi, u svakom slučaju to je najmanje do igrača, trenera i ostalog osoblja u klubu", kaže trener Almir Seferović.

Seferović je dodao da bi Čelik, u slučaju da se prekine liga, nastavio s trenažnim procesom desetak dana, a osvrnuo se i na neizvjesnu situaciju sa samim klubom. Sve to mnogo otežava njegov rad.

"Veoma teško je motivisati igrače u sadašnjoj situaciji. Svi smo u istom problemu, ali nadam se da će se dobro završiti. Velika bi šteta za Zenicu, ali i bh. fudbal, bila da Čelik izgubi status premijerligaša", dodao je trener ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.