Uživa u penziji

Nekada je bio prva zvijezda Bayerna, a sada ima svoj ranč i postao je kauboj

Endin Čaušević

Bayern je u svojoj historiji imao veliki broj sjajnih napadača, ali sigurno da je navijačima ovog kluba Giovane Elber ostao u posebnom sjećanju.

Elber je u Bayern stigao na ljeto 1997. godine iz Stuttgarta i u ovom klubu je proveo šest godina. S Bayernom je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a potom je otišao u Lyon.

Legendarni brazilski napadač svoju karijeru završio je 2006. godine igrajući za Cruzeiro i od tada se ne pojavljuje često u javnosti. Elber danas ima 47 godina i živi u Brazilu, te se posvetio životu koji nema mnogo veze s fudbalom.

Nakon završetka karijere Elber je kupio ranč u Fazendi koja se nalazi u blizini Sao Paula. Posvetio se farmi koju je pokrenuo prije više od deset godina, te je postao pravi kauboj.

Elberova farma ima više od 10.000 hektara, a kupio ju je još dok je igrao u Bayernu. Trenutno posjeduje više od 4.500 životinja, a ekspedicija Bayerna nedavno ga je posjetila u Brazilu, te je otkrio kako je nakon uspješne fudbalske karijere odlučio da postane nešto totalno suprotno, a to je kauboj.

"Kupio sam ranč Fazenda 1999. godine, a kasnije i susjedne farme San Jose i Paraiso. Imam oko 10.000 hektara zemlje i preko 4.500 životinja. Jednom mi je otac rekao da kupim ranč i pokrenem svoj biznis jer se bojao da neću uspjeti u Evropi. On se bojao aviona i nikada me nije posjetio dok sam igrao van Brazila. Nažalost, preminuo je 2006. godine kada sam se penzionisao. Dolazio je na ranč dva puta i vidio sam mu u očima da mu se baš sviđa", rekao je Elber i dodao.

"Imam 13 radnika koji se brinu o svemu, a ja im pomažem kada god mogu. Ustajemo u četiri ujutro i radimo do kraja dana i tako izgleda život ovdje. Uživam u jahanju konja kada obilazim ranč i zaista sam našao svoj smiraj ovdje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.